Dekkaters

Dekkaters

Hier vind je alle beschikbare dekkaters in Europa, de meest gebruikte term is Sire, op formulieren als ze in het engels worden genoemd.

Sommige catteries hebben contracten en beperkingen. Het is aan jou of je het hiermee eens bent of niet. In sommige gevallen kun je onderhandelen over de voorwaarden zodat er een dekking kan plaatsvinden. Bijvoorbeeld naar een ander land zijn de meeste voorwaarden gemakkelijk te hanteren. vraag dus altijd aan de fokker wat hij/zij wil en vertel hem/haar wat je verwacht. En praat over de voorwaarden als dingen niet uitpakken zoals je dacht. Maak goede, duidelijke afspraken zodat iedereen elkaar kan aankijken als er problemen zijn. We zijn maar mensen en we werken met levende dieren dus alles is altijd mogelijk :-).

We zijn een kleine groep en we hebben elkaar zeker nodig om dit ras te laten groeien. Vraag naar testwerk (HCM-PKD-PL-Felv-Fiv) en zorg ervoor dat beide partijen de juiste formulieren hebben ondertekend. Je overlegd een dekbewijs en de poezeneigenaar neemt een stamboomaanvraag mee, en dan eventueel een contract. De formulieren zijn hier te downloaden.

Klik op de tabbladen hierboven om een kater te zoeken!

Hierboven vind u alle catteries die actief fokken, in welk land ze leven en welke andere rassen ze ook hebben. Als u fokker wilt worden, moet u een catterynaam aanvragen bij de stamboekverenigng, het duurt ongeveer 3/4 weken voor er een naam goedgekeurd of afgekeurd wordt, formulieren zijn te downloaden via nrkv.info en in Belgie heeft u ook een registratienummer nodig. Elk land heeft zijn eigen rechtssysteem met betrekking tot fokkerij en fokkers. Voor de stambomen dient u hier lid te zijn van een stamboekvereniging en indien beschikbaar een rasvereniging. Tot nu toe geeft alleen de NRKV gewone normale stambomen uit zonder fokverbod of niet erkend (x) erop. Vanaf het moment dat uw eerste nest geboren wordt, bent u officieel fokker. Het maakt niet uit of je een eenmalige fokker bent of al 30 jaar. Het belangrijkste is dat je op een gezonde en verantwoorde manier fokt.

Lid worden / Dekkaters opgeven

Vul dit formulier in als u uw dekkaters op wilt geven en lid wilt worden van de Nederlandse pika blu site … het is gratis en hopelijk wordt het een goed startpunt als u op zoek bent naar een kater, kittens of fokkers. Wij vermelden kosteloos uw gegevens op onze website. Op deze manier kunnen we het ras helpen groeien en alle fokkers verenigen.