Kittens te koop

Kittens

Boven deze pagina vind u alle kittens die in heel Europa te koop zijn. Als je op zoek bent naar een kitten, vraag jezelf dan eerst af wat je zoekt … welke kleur…point of blauw…langhaar of korthaar.  Gendrager of juist niet. Als je een show-babe wilt, moet je de standaard kennen (SOP) en jezelf vertrouwd maken met het juiste type en vervolgens de fokker advies vragen of hij / zij kan zien hoe ze zich zullen ontwikkelen. Als ze ongeveer 8 weken oud zijn, kan een ervaren fokker al zien of het kitten dat je leuk vindt een showstopper zal worden of niet. Als je het niet zeker weet, kun je altijd meer informatie vragen op sociale media of andere fokkers. Je kunt nooit teveel input hebben bij het selecteren van je baby, omdat hij / zij een tijdje bij je thuis zal wonen. Als je weet wat je wilt kun je contact opnemen met de fokker en vragen of de ouders getest zijn (HCM-PKD-PL) en al het testwerk in orde is. Hoe werkt het met de stamboom en bijvoorbeeld verhuizen naar een ander land en voorwaarden van de deal. Het kitten heeft een uitschrijfbewijs uit het land van herkomst nodig, zodat de club in het nieuwe land het kitten als het jouwe kan registreren. Het uitschrijfbewijs is het bewijs dat hij / zij in een ander land is gekocht en daar niet meer is geregistreerd. Als je een kitten in het buitenland koopt, moet de fokker ervoor zorgen dat het papierwerk in orde is en anders sta je op het vliegveld en kan je je baby niet mee naar huis nemen. Zorg er dus voor dat u de regels kent voor in- en uitvoer van huisdieren in beide landen en bel de luchtvaartmaatschappijen om te zien of u uw baby in de cabine mee kunt nemen. Niet elke luchtvaartmaatschappij accepteert katten in de cabine, dus controleer dit eerst. KLM, SAS, Transavia, Airoflot, Delta en Swiss Air o.a. nemen ze bijvoorbeeld wel mee als handbagage, maar er zijn voorwaarden. Je kunt dit nooit online boeken … boek eerst je eigen ticket en bel met je boekingsnummer en reserveer een kitten in een tas of een kleine, niet harde, huisdieren rolkoffer. Elke luchtvaartmaatschappij heeft informatie op hun site of en hoe ze dieren verplaatsen. Check dus eerst de site. Klik op de tabbladen van de diverse catteries hierboven voor beschikbare kittens.

Hierboven vind u alle catteries die actief fokken, in welk land ze leven en welke andere rassen ze ook hebben. Als u fokker wilt worden, moet u een catterynaam aanvragen bij de stamboekverenigng, het duurt ongeveer 3/4 weken voor er een naam goedgekeurd of afgekeurd wordt, formulieren zijn te downloaden via nrkv.info en in Belgie heeft u ook een registratienummer nodig. Elk land heeft zijn eigen rechtssysteem met betrekking tot fokkerij en fokkers. Voor de stambomen dient u hier lid te zijn van een stamboekvereniging en indien beschikbaar een rasvereniging. Tot nu toe geeft alleen de NRKV gewone normale stambomen uit zonder fokverbod of niet erkend (x) erop. Vanaf het moment dat uw eerste nest geboren wordt, bent u officieel fokker. Het maakt niet uit of je een eenmalige fokker bent of al 30 jaar. Het belangrijkste is dat je op een gezonde en verantwoorde manier fokt.

Lid worden / Kittens opgeven

Vul dit formulier in als u uw kittens op wilt geven en lid wilt worden van de Nederlandse pika blu site … het is gratis en hopelijk wordt het een goed startpunt als u op zoek bent naar een kater, kittens of fokkers. Wij vermelden kosteloos uw gegevens op onze website. Op deze manier kunnen we het ras helpen groeien en alle fokkers verenigen.